Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС спеціально залишає Україну без робочої сили?

Субота, 9 серпня 2008, 10:43

Директор Державної служби зайнятості Володимир Галицький заявляє, що величезний дефіцит робочої сили загрожує національній безпеці України.

"Зараз величезний дефіцит робочої сили загрожує інноваційному розвитку країни. Це проблема національної безпеки", — зазначив експерт у коментарі "Дзеркалу тижня".

Крім цього, на думку Галицького, існує і суміжна проблема — трудова міграція на тлі різкого скорочення населення України.

"За найскромнішими прогнозами, через двадцять років ми матимемо тридцять мільйонів населення. Хто ж тоді працюватиме?" — запитує він.

Галицький також вважає, що країни Європейського союзу ведуть цілеспрямовану політику на вимивання трудового потенціалу з України.

"Я не раз казав, що сьогодні країни Євросоюзу ведуть цілеспрямовану політику на вимивання трудового потенціалу з України під красивими гаслами "лібералізація", "демократизація", "глобалізація", — заявив експерт.

Він звернув увагу, що в Іспанії, Португалії, Італії, де традиційні багато українських трудових мігрантів, спрощено режим їх легалізації.

"За оцінками експертів, сьогодні за кордоном працюють від двох із половиною до семи мільйонів наших громадян. Я особисто вважаю, що ця цифра коливається в межах двох із половиною — трьох із половиною мільйонів", — підкреслив Галицький.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування