Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович вважає, що влада завдає шкоду національним інтересам

Вівторок, 2 вересня 2008, 10:58

Партія регіонів закликає депутатів об'єднатися і підтримати нейтралітет України.

З таким закликом з трибуни парламенту виступив лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

"Я упевнений, що в цьому залі існує більшість, здатна об'єднатися заради майбутнього України, незалежно від партійних кольорів", - зазначив Янукович.

"Якщо у долях держав існує момент істини, для України він настав. Він настав для нашої держави, для нашого парламенту. Він полягає у нейтралітеті України", - наголосив він зх трибуни парламенту.

"Ми повинні запропонувати міжнародній спільноті опрацювати нові підходи ООН до вирішення проблем регіональних конфліктів. Стрижнем підходів повинен стати механізм унеможливлення подвійних стандартів при вирішення питання права нації на самовизначення", - додав він.

Він наголосив на необхідності ухвалення постанови, яка б зупинила процеси, "які наносять національним інтересам непоправну шкоду".

Янукович звинуватив українське керівництво в тому, що воно "втрутилося" в конфлікт Росії і Грузії "на боці одного з учасників".

"Але влада втягнула державу в боротьбу за чужі інтереси. На наших очах створена штучна проблема загрози територіальної цілісності України. Насправді такої проблеми до сьогодні не існувало", - зазначив він.

На думку Януковича, жодних подібних висловлювань з боку офіційного Кремля не було.

"Однак ми бачимо: офіційний Київ робить усе для того, щоб проблема виникла. Мета – розсварити український та російський народи, закріпити в масовій свідомості громадян образ Росії-агресора, який не сьогодні-завтра нападе на нашу державу", - додав він.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування