Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Умови НУНС: ніяких змін до Конституції і недоторканності

Субота, 20 вересня 2008, 18:19

"Народний союз Наша Україна" називає одним з програмних принципів діяльності нової парламентської коаліції відмову від внесення системних змін до Конституції протягом поточного скликання Верховної Ради.

Про це йдеться в програмних принципах коаліції, ухвалених політрадою НСНУ в суботу і поширених прес-службою блоку "Наша Україна – Народна Самооборона".

"З метою закріплення демократії в Україні, відмова від внесення системних змін до Конституції України (зокрема, в частині міжінституційних відносин) протягом поточного скликання Верховної Ради України", - йдеться в документі.

Ще одним пунктом є скасування інституту депутатської недоторканності.

Також "Наша Україна" вимагає від можливих партнерів по коаліції засудити акт воєнної агресії Російської Федерації проти Грузії; вимагати невідкладного відновлення територіальної цілісності Грузії шляхом виведення всіх російських військ із суверенної території Грузії; засудити використання суверенної української території для здійснення воєнного нападу Чорноморського флоту Російської Федерації на Грузію.

Окремим пунктом зазначено визнання необхідності визначення юридичного статусу перебування Чорноморського флоту РФ у Севастополі, вироблення порядку його перебування на території України, порядку перетину державного кордону України кораблями, військовою технікою та особами військового складу ЧФ.

НСНУ також вимагає забезпечення державної незалежності України шляхом входження до НАТО. Це передбачає, зокрема, вироблення чіткої спільної позиції парламенту та уряду щодо необхідності надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО та забезпечення повноправного членства України в НАТО відповідно до прийнятих в Альянсі процедур.

Документом також передбачається визнання курсу на європейську та євроатлантичну інтеграцію пріоритетним та визначальним для національного законодавства вектором зовнішньої політики України, що передбачає запровадження європейської моделі публічної адміністрації.

НСНУ наголошує також на необхідності диверсифікації джерел енергопостачання, забезпечення функціонування нафтопроводу "Одеса-Броди" в аверсному напрямку.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування