Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО: ЯКЩО НЕ БУДЕ НОВОЇ КОАЛІЦІЇ, Я РОЗПУЩУ РАДУ

Середа, 3 вересня 2008, 12:43

Президент Віктор Ющенко заявляє, що якщо протягом 30 днів у Верховній Раді не буде створено нову коаліцію, він розпустить парламент і оголосить дострокові вибори.

"З правової точки зору події в українському парламенті розглядаю як формальний початок для створення нової парламентської коаліції. Якщо протягом терміну, передбаченого в Основному законі України не відбудеться коаліції депутатських фракцій, я використаю своє право розпустити Верховну Раду та оголосити позачергові вибори", - сказав Ющенко під час свого звернення до народу.

Крім того, президент заявив, що заветує усі закони, ухвалені у вівторок спільно БЮТ, Пратією регіонів та комуністами.

За його словами, під час цих синхронних голосувань "усе стало на свої місця".

"БЮТ об’єднався з Партією регіонів і комуністами. Я чудово розумію, що це неприродній союз. Я чудово розумію, що цей союз благ Україні не принесе. Скоріше, це добре відома практика, її використала попередня опозиція у парламенті для захоплення влади. Цей союз поховав, на мій погляд, демократичну більшість в українському парламенті", - зазначив президент.

Водночас, на думку Ющенка, "ситуація небезнадійна, вона недовговічна".

"Громадяни сьогодні повинні побачити, де лінія державна, лінія загальноукраїнська, а де політика продажна, де політика зради, де політика, яка не передбачає територіальної цілісності, суверенітету країни, неділимості її кордонів і європейського політичного курсу", - сказав він.

"Хочу особливо підкреслити і хочу, щоб мої слова дійшли до кожного громадянина України: державна лінія буде мною дотримана, незважаючи на жодні союзи", - запевнив президент.

Як відомо, згідно з Конституцією, в разі, якщо за 30 днів після розпаду коаліції у парламенті не створюється нова, президент має право розпустити парламент.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування