Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Регіонах" сумніваються в коаліції з БЮТ

Четвер, 4 вересня 2008, 10:37

Член фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко вважає "сумнівною" можливість створення коаліції між "Регіонами" і БЮТ.

"Сумнівно, що Партія регіонів і БЮТ зможуть створити нову більшість, хоча б тому, що ми не зможемо пояснити такий вчинок своєму електорату", - сказав він в інтерв'ю газеті "Дело".

"У цій частині ні БЮТ, ні ми не робили яких-небудь пропозицій один одному", - додав депутат.

Крім того, Колесніченко зазначив, що в БЮТ і Партії регіонів "є політичні питання, які ми не зможемо узгодити". "Наприклад, питання щодо плану дій зі вступу України в НАТО", - уточнив він.

На зауваження, що "напевно, і крісло прем'єр-міністра буде складно ділити", Колесніченко відповів: "Вбережи Боже. Для Партії регіонів не посади важливі, а реалізація своєї програми. Посади приходять і йдуть, а партія залишається".

На питання, чи готова Партія регіонів поступитися посадою прем'єра Юлії Тимошенко, депутат запропонував дочекатися "закінчення дев'яти днів і остаточного оголошення про долю коаліції".

За словами Колесніченка, Партія регіонів готова до дострокових виборів: "Роздуваючи конфлікт між президентом і прем'єром, ми могли б одержати більше голосів".

"Але ми розуміємо, що кожні вибори знищують економіку, а зараз Україна і так втрачає інвестиції. Найстрашніше, що розклад у парламенті після виборів не поміняється, за винятком того, що "НУ-НС" не пройде", - додав він.

За словами депутата, Партія регіонів "не заперечує, щоб коаліція існувала, хоча б для того, щоб зберігати стабільність у парламенті".

Коментуючи заяву секретаря РНБО Раїси Богатирьової про те, що в Партії регіонів авторитарний лідер, Колесніченко заявив: "Розмова про зміну лідера абсурдна, тому що Янукович - один із найвидніших політиків в Україні".

"Партія регіонів демократична, і Янукович завжди рахувався зі своїми соратниками", - наголосив депутат.

Коментуючи спільне голосування Партії регіонів і БЮТ за закон про Кабмін, Колесніченко сказав, що "нелогічно, нечесно і непорядно, що президент має право втручатися в роботу уряду, але відповідальність несе винятково Кабмін".

"Крім того, глава держави цинічно зловживає своїм правом на ветування - він більше сорока разів зупиняв рішення Кабінету міністрів Тимошенко! Знищуючи прем'єра, президент знищує економіку України", - підкреслив депутат.

"За інших умов Партія регіонів могла б підтримати Ющенка у зміщенні Тимошенко. Але ми ж не халіфи на годину - ми піклуємося про майбутнє нашої держави, її цілість і незалежність", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування