Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка кажуть, що німці зацікавились безпекою України

Четвер, 4 вересня 2008, 18:31

Німецький Бундестаг цікавиться станом і перспективами енергетичної безпеки України, заявив уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

Про це він сказав після зустрічі з делегацією депутатів комітету в закордонних справах німецького Бундестагу на чолі з головою цього комітету Рупрехтом Поленцом, повідомляє прес-служба президента.

Під час зустрічі було обговорено низку питань щодо стану і перспектив розвитку взаємовигідного співробітництва у сфері національної та міжнародної енергетичної безпеки, - зокрема в ядерному, газовому і нафтовому секторах енергетики, а також в галузі альтернативної енергетики і енергозберігаючих технологій.

Соколовський навів приклади послідовних і наполегливих дій президента Віктора Ющенка, спрямованих на суттєве підвищення рівня енергетичної безпеки України та Європи в цілому.

Уповноважений президента висловив переконання в доцільності активізації українсько-німецької співпраці у згаданих напрямках.

Він підкреслив, що обидві країни мають значний невикористаний потенціал для розвитку взаємовигідного співробітництва.

Соколовський закликав депутатів Бундестагу сприяти цьому співробітництву в двосторонньому і багатосторонньому форматах, в тому числі через Європейську комісію.

За пропозицією глави німецької делегації на зустрічі відбувся активний обмін думками щодо окремих ініціатив і проектів, які мають важливе міжнародне значення.

Соколовський, зокрема, детально поінформував про суть і перспективи розвитку започаткованої в травні минулого року Краківської ініціативи президентів Азербайджану, Грузії, Литви, Польщі та України.

Він також пояснив ідею та цілі ініціативи президента Ющенка щодо створення Каспійсько-Чорноморсько-Балтійського енерготранзитного простору як перспективний багатосторонній механізм формування єдиного прозорого і безпечного європейського енергетичного ринку.

На прохання німецької сторони, уповноважений українського президента надав оцінки і пояснення стосовно стану і перспектив реалізації окремих проектів у сфері постачання газу і нафти, які мають важливе міжнародне значення.

Зокрема, Соколовський надав оцінки щодо проекту створення Євро-Азійського нафтотранспортного коридору на основі нафтопроводу "Одеса-Броди" в режимі його аверсного використання.

Німецька сторона позитивно оцінила ініціативи і пропозиції українського президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування