Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЄС кажуть, що Україні треба дати "сильний сигнал" попри кризу

Вівторок, 9 вересня 2008, 08:13

У вівторок, 9 вересня, у Парижі відбудеться саміт Україна-ЄС.

Напередодні президент головуючої нині в Євросоюзі Франції Ніколя Саркозі переніс саміт Україна-ЄС з Евіана до французької столиці.

Експерти зазначають, що нинішня внутрішньополітична криза в Україні є додатковим аргументом для ЄС, аби не дати Києву перспективи членства.

Аргументи Брюсселя є не новими, відзначає експерт з питань України Аманда Акчакоча з центру європейської політики у Брюсселі, повідомляє "Німецька хвиля".

Утім, саме з огляду на останню політичну кризу в Україні та на кавказький конфлікт, Україні варто надати чітку перспективу членства в ЄС, наголошує вона.

"Я щиро сподіваюся, що зважаючи на кризу на Кавказі, Європейський союз поглибить відносини з Україною і можливо навіть окреслить перспективи на членство", - сказала Акчакоча.

Вона зазначила, що Україна – це держава, розташована між Заходом і Росією, і сильний сигнал з боку Заходу справді необхідний, особливо з боку ЄС, аби уберегти Україну від повернення до сфери впливу Москви.

За словами Акчакочі, остання політична криза в Україні продемонструвала, що деякі політики дедалі сильніше підпадають під вплив Москви.

У свою чергу, впливове британське видання "Financial Times" також висловилося за надання Україні чіткої перспективи членства в ЄС замість членства в НАТО.

Захід має розширити свою підтримку Києва, пише видання напередодні саміту Україна-ЄС.

Ця підтримка має полягати не у членстві в НАТО, як цього хочуть США, бо це провокує Росію, та й самі українці не мають щодо цього єдності. Набагато краще зосередитися на наданні Україні перспективи членства в ЄС, що користується широкою підтримкою в країні, переконана "FT", передає "Німецька хвиля".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування