Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для продовження дружби Брюссель хоче від України стабільності

Вівторок, 9 вересня 2008, 12:35

Представники Європейської комісії відзначають, що ключове значення для поглиблення взаємин Брюсселя з Києвом має політична стабільність в Україні.

Про це йдеться в прес-релізі Європейської комісії, що розповсюджено у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У день саміту Україна-ЄС у Парижі, президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозо підкреслив:

"Сьогодні Європейський Союз і Україна повинні виконати спільні зобов'язання з поглиблення відносин і посилення взаємних зв'язків шляхом завершення роботи над угодою про асоціацію".

"Ця угода, що буде вимагати істотних зусиль від обох сторін, надасть додаткові переваги всім нашим громадянам", - додав він.

У свою чергу комісар з питань зовнішніх відносин і європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер заявила: "Рік тому ми не могли сподіватися, що переговори за новою згодою просунуться настільки далеко".

"Початок візового діалогу з довгостроковою перспективою введення взаємного безвізового режиму у відносинах ЄС і України - ще одна ознака дійсної і практичної відданості ідеї поглиблення наших відносин з Україною", - додала вона.

При цьому Ферреро-Вальднер акцентувала на тому, що для того, щоб "це поглиблене співробітництво стало справді успішним і змогло надати максимальні переваги для громадян, ключове значення має політична стабільність в Україні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування