Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогазу" набридло, що Приват ставить йому палиці в колеса

Вівторок, 9 вересня 2008, 12:49

"Нафтогаз України" висловлює стурбованість систематичним зривом загальних зборів акціонерів в нафтогазових компаніях, де частка держави складає 50%+1 акція або більше.

Про це йдеться в заяві НАК, поширеній прес-службою компанії.

Компанії вже вчетверте в 2008 році не вдалося взяти участь у загальних зборах акціонерів ВАТ "Укрнафта", найбільшої нафтовидобувної компанії країни, державна частка в статутному фонді якої становить 50%+1 акція і знаходиться в управлінні НАК "Нафтогаз України".

Так, сьогодні 9 вересня представники НАК "Нафтогаз України" прибули до центрального офісу ВАТ "Укрнафта" з метою участі у позачергових зборах акціонерів. Натомість, реєстратор товариства - ВАТ "Фінансова компанія "Укрнафтогаз" вже вкотре відмовила, посилаючись на рішення суду про заборону складання та надання реєстру акціонерів ВАТ "Укрнафта".

НАК "Нафтогаз України" вважає за доцільне негайно розглянути законопроект "Про акціонерні товариства", що внесений до Верховної Ради, з метою усунення перешкод для проведення загальних зборів акціонерів нафтогазових компаній, де частка держави складає 50%+1 акція або більше", - йдеться в заяві.

За інформацією ЗМІ, "Укрнафтогаз" є компанією, контрольованою "Приватом".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування