Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк пророкує багато цікавого від коаліції "політичних монстрів"

Вівторок, 9 вересня 2008, 20:18

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк вважає дуже малоймовірним збереження коаліції у складі БЮТ та "НУ-НС".

Таку думку спікер висловив в ефірі радіо "Ера", повідомляє УНІАН.

За словами Яценюка, значно більшим є шанс, що за умови розпаду коаліції "старі члени коаліції зможуть сформувати стару-нову коаліцію на базі нової коаліційної угоди".

Спікер вважає, що у такому випадку має бути підписана угода, яку можливо виконати, і в якій будуть записані прагматичні положення, зрозумілі громадянам.

При цьому голова Верховної Ради зауважив, що він наполягатиме на цьому.

Також Яценюк заявив, що у разі припинення діяльності коаліції у відставку йде не тільки голова Верховної Ради, а й прем'єр-міністр.

За його словами, далі, згідно з Конституцією, має бути створена нова коаліція, і має відбутися процедура призначення прем'єр-міністра шляхом визначення його кандидатури коаліцією і поданням її для затвердження парламентом президентом.

Яценюк при цьому зазначив, що якщо буде створена коаліція БЮТ і Партії регіонів, то, очевидно, мають бути витримані європейські стандарти, коли сила, яка набрала більшість голосів на виборах – тобто Партія регіонів – формує коаліцію і її представник пропонується на посаду прем'єр-міністра.

Голова Верховної Ради додав, що у разі такого об'єднання в коаліцію "політичних монстрів" у парламенті "ми побачимо багато цікавого".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування