Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко нагадав Тимошенко про "невирішені питання"

Середа, 1 жовтня 2008, 13:37

Президент Віктор Ющенко звертає увагу прем'єр-міністра Юлії Тимошенко на необхідність невідкладно врегулювати низку питань, пов'язаних із забезпеченням нормального функціонування житлово-комунального господарства.

Про це йдеться в його листі до керівника уряду, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко відзначає, що, незважаючи на посилення координації дій між зацікавленими центральними та місцевими органами виконавчої влади щодо розв'язання нагальних проблем у сфері ЖКГ, "значна частина актуальних питань все ще залишається невирішеною" – про що свідчать звернення керівників облдержадміністрацій, а також результати проведеної 22 вересня цього року селекторної наради.

Говорячи про найважливіші неврегульовані питання, президент зокрема зазначив: зарахування ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України" частини коштів, які в цьому році сплачують підприємства за спожитий природний газ, у рахунок боргів минулих років.

На переконання Ющенка, це "значно погіршує рівень їх розрахунків за 2008 рік" та унеможливлює використання у повному обсязі механізмів погашення минулорічних заборгованостей через субвенцію з держбюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з водопостачання та водовідведення, яка виникла через невідповідність фактичної вартості цієї енергії та послуг тарифам, що затверджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування.

"У зв'язку з цим місцеві органи влади вважають за необхідне невідкладно врегулювати питання щодо зарахування ДАК "Газ України" коштів, сплачених підприємствами теплопостачання регіонів за спожитий у 2008 році газ, як оплату за поточне споживання природного газу", - наголосив президент.

Ющенко також звернув окрему увагу на затримку із затвердженням переліків об'єктів на виконання робіт із модернізації систем теплозабезпечення житлових будинків та централізованих систем водопостачання/водовідведення та фінансуванням цієї діяльності.

Президент, крім того, відзначив "неадекватний" до потреб регіонів розподіл протягом бюджетного року коштів на фінансування об'єктів ЖКГ та незавершеність процесу розробки та затвердження вдосконаленої методики перегляду тарифів на житлово-комунальні послуги.

"Прошу невідкладно вжити заходів для врегулювання порушених питань", - йдеться в листі президента до прем'єр-міністра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування