Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не має права розігнати Раду до середини листопада?

Понеділок, 6 жовтня 2008, 12:20

Депутат Верховної Ради від Партії регіонів Сергій Ківалов заперечує можливість призначення позачергових парламентських виборів раніше 15 листопада.

Про це сказано в повідомленні прес-служби депутата, передають Українські новини.

За словами депутата, на підставі статті 90 Конституції повноваження Ради 6-го скликання, вибраної на позачергових виборах, не можна припиняти протягом року від дня її обрання.

При цьому він підкреслив, що відлік повинен вестися з 15 листопада 2007 року, коли ЦВК своєю постановою зареєструвала 300-го депутата, що означало, на його думку, відповідно до статті 82 Конституції (Рада повноважна за умови обрання не менш 300 депутатів), обрання парламенту.

"Так що президент одержить право припиняти повноваження парламенту не раніше 15 листопада. Якщо він розпустить парламент у цей же день, то вибори зобов'язаний буде призначити протягом 2 місяців", - сказав Ківалов.

Крім цього, депутат зазначив, що набув чинності закон про державний реєстр виборців, що передбачає надання за 2 місяці до виборів електронної копії реєстру виборців представникам політичних партій.

За його словами, ЦВК буде готова надати відповідний реєстр не раніше 15 грудня, що означає можливість призначення виборів з урахуванням вимог відповідного закону не раніше 15 лютого.

При цьому він підкреслив, що за Конституцією, з моменту розпуску парламенту до дня виборів повинно пройти не більше 2 місяців.

Таким чином, Ківалов вважає, що до призначення позачергових виборів Ради необхідно врегулювати відповідні юридичні підстави для проведення таких виборів.

Як повідомлялося, голова фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" у Верховній Раді В'ячеслав Кириленко вважає, що президент Віктор Ющенко одержав право призначити позачергові вибори парламенту 3 жовтня.

16 вересня коаліція фракцій Блоку Юлії Тимошенко й Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" у Верховній Раді 6-го скликання розпалася через вихід з її фракції НУНС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: