Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ не пив з Ющенком "на коня" за дострокові вибори

Середа, 8 жовтня 2008, 10:37

Депутат від БЮТ Микола Томенко заперечує, що на консультаціях у президента Віктора Ющенка у середу фракція БЮТ виступала за проведення дострокових парламентських виборів.

"Я прочитав повідомлення прес-служби президента. Таке враження, що ми обнімалися годину з президентом, ще й чарку випили на коня, щоб дострокові вибори відбулись. Я не знаю, як інші фракції свою позицію викладуть, але БЮТ був на стороні більшості народу і вважає можливу появу указу антинародним кроком", - сказав Томенко журналістам.

"На консультаціях я відчув, що у нас створена коаліція за дострокові вибори двох ключових учасників - Партії регіонів і "Нашої України", - додав він.

Томенко також сказав, що за останній період вперше зустрів президента о 8 годині ранку, але висловив подив тим, чому Ющенко раніше не зібрав засідання РНБО з приводу фінансової кризи.

"Я думаю, що треба було раніше провести РНБО і обговорити, що робити громадянам в умовах фінансово-економічної кризи. Таке враження, що в нас не скаче курс долара, не обвалюється гривня, металурги не закривають свої заводи. Президент нас зібрав, розповів, що вся фінансова ситуація спланована урядом Тимошенко і він їде в Італію", - сказав він.

"Якщо те, що відбувається в Україні не цікавить президента, то, можливо, ми живемо у тій унікальній Україні, про яку президент казав, але Симоненко назвав цю країну країною навпаки", - додав Томенко.

Крім того, він висловив переконання, що президент підпише указ про розпуск Верховної Ради.

"Очевидно, він буде підготовлений у традиціях старої-нової влади, коли президент буде закордоном", - сказав Томенко.

Він також спрогнозував, що якщо будуть дострокові вибори, "це будуть останні вибори, в яких бере участь президент".

"Після того, як президент піде на дострокові вибори, після того, як його команда набере фантастичну цифру, очевидно, його політична кар’єра як людини, яка мріє піти на другий президентський термін, закінчиться", - сказав Томенко.

Він припустив, що "є комбінація" про внесення змін до Конституції з тим, щоб обирати президента в парламенті.

"Але це буде складно зробити, тому що більшість громадян проти того, щоб президента обирати у парламенті. А якщо будуть загальнонаціональні вибори, то я взагалі сумніваюся, що в нього (Ющенка) буде можливість балотуватися", - сказав Томенко.

Крім того, Томенко висловив переконання, що якщо дострокові вибори відбудуться, то БЮТ посяде на них перше місце.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування