Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко піде у п'ятірці БЮТ, а Богатирьовій "гарантовано" місце у Ющенка?

Четвер, 9 жовтня 2008, 11:35

У Блоці Юлії Тимошенко обговорюють майбутні партійні списки.

"Я можу сказати, що в першій п'ятірці блоку кардинальних змін не буде", - говорить "бютівець" Валерій Писаренко.

За попередніми даними, передвиборчий список "бютівців" очолять Юлія Тимошенко, Олександр Турчинов, Микола Томенко, а також у п'ятірку потраплять лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко і голова "Народного Руху України" Борис Тарасюк, пише "Дело".

Про свій вихід із блоку "НУ-НС" "Народна самооборона" повідомила ще у вівторок. Але поки лідер блоку Юрій Луценко не розкриває своїх планів.

"А раптом президент нас знову запросить, тому що без нас нікуди", - віджартовується депутат Геннадій Москаль.

За його словами, рішення про включення Луценка у першу п'ятірку залежить БЮТ винятково від Тимошенко, Турчинова й Івана Кириленка.

У БЮТ, у свою чергу, не заперечують переговорів із політичними партіями, які розійшлися з президентом.

"Ми готові до формування єдиного центру демократичних сил в Україні", - запевнив у середу Писаренко.

За його словами, якщо домовленостей вдасться досягти, у першій десятці списку можуть відбутися серйозні зміни.

Лідер "Народного Руху" Борис Тарасюк зізнався, що остаточне рішення про те, з ким іти на вибори, буде ухвалюватися на партійному з'їзді.

Ще однією вигідною кандидатурою для блоку може стати колишній міністр оборони Анатолій Гриценко, пише газета, зазначаючи, що він також розійшовся в поглядах із президентською командою і може принести додаткові голоси для БЮТ.

Сам Гриценко в середу запевнив, що у випадку дострокових виборів має намір створювати власний політичний проект. "Я не бачу себе ні в команді Віктора Ющенка, ні в БЮТ, ні в Партії регіонів", - сказав Гриценко.

Найскладніша ситуація з формуванням першої п'ятірки – у "Нашій Україні", яка у випадку дострокових виборів трансформується в Блок Ющенка, пише газета.

Джерело видання у Верховній Раді розповідає, що пропрезидентська сила не може визначитися з першим номером партійного списку. "Суперечки ведуться між кандидатурами Арсенія Яценюка і В'ячеслава Кириленка", - уточнює джерело.

Можуть розраховувати в президентському оточенні і на Раїсу Богатирьову. "Місце в першій п'ятірці їй гарантовано, якщо вона дасть згоду", - вважає політолог Вадим Карасьов.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: