Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Судді, що встав на бік БЮТ, вказали на втручання

П'ятниця, 7 листопада 2008, 12:12

Взяття до розгляду суддею окружного адміністративного суду Києва Володимиром Келебердою позову БЮТ щодо законності указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради є протиправним втручанням у конституційні повноваження президента.

Про це заявив глава Вищого адмінсуду України Олександр Пасенюк, виступаючи в п'ятницю на конференції суддів адміністративних судів України в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Як пояснити позицію цього судді, коли, незважаючи на практику вищого адміністративного суду України, він відкриває провадження у справі і для забезпечення позову... зупиняє дію зазначеного указу президента і забороняє ЦВК проводити будь-які дії з починання виборчого процесу?", - запитав Пасенюк.

Він зазначив, що в такому випадку йдеться про "відверте протиправне втручання в конституційні повноваження президента України".

На переконання Пасенюка, такі питання мав вирішувати винятково Конституційний суд.

"Абсолютно очевидно, що акти глави держави, у даному випадку указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових виборів знаходиться поза юрисдикцією загальних судів", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування