Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У НАТО теж розхвилювалися через російські ракети в Калінінграді

П'ятниця, 7 листопада 2008, 15:53

У НАТО висловили стурбованість у зв'язку з можливим розміщенням російських ракетних установок "Іскандер" у Калінінградській області, припустивши, що рішення Москви, яке оголосив президент Дмитро Медведєв, порушує чинні угоди про контроль над озброєннями.

Про це заявив представник НАТО Роберт Пшель, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він не виключив можливості обговорення цієї проблеми в Північноатлантичній раді.

"У якомусь сенсі це хвилює союзників по альянсу, і, напевно, вони знайдуть час і форму обговорити ситуацію, що склалася", - сказав Пшель.

Звичайний канал обговорення НАТО питань європейської безпеки з Росією фактично припинив діяти з моменту серпневої кризи на Кавказі - Рада Росія-НАТО не збирається з того часу на політичному рівні.

"Поки залишається в силі рішення, ухвалене НАТО в зв'язку з війною у Грузії, і мені нічого не відомо ні про можливу його зміну, ні про терміни поновлення роботи Ради Росія-НАТО", - сказав Пшель, додавши, що такі плани можуть існувати.

У першому щорічному посланні Федеральним зборам 5 листопада Медведєв повідомив, що Росія вживатиме відповідних заходів у зв'язку з розгортанням елементів американської ПРО в Європі.

Зокрема, Росія має намір здійснювати радіоелектронне приглушення елементів ПРО з території Калінінградської області, розгорнути в цьому регіоні ракетний комплекс "Іскандер" і переглянути план зі зняття з бойового чергування трьох ракетних полків ракетної дивізії в Козельську.

Раніше комісар Євросоюзу з питань зовнішніх відносин та Європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер вважає, що плани Росії розмістити ракети в Калінінградській області не сприятимуть посиленню безпеки в Європі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...