Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк просить припинити "політичні феєрверки"

П'ятниця, 7 листопада 2008, 17:03

Спікер Арсеній Яценюк вважає за необхідне негайно ввести фактичний мораторій на підвищення тарифів на електроенергію для промисловості і тарифів на транспортування енергоносіїв.

Про це він сказав на прес-конференції у Дніпропетровську у п’ятницю, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Говорячи про бюджет як поточного, так і наступного року, Яценюк зазначив, що він "не може носити виключно популістський характер".

"Політичні феєрверки скінчились. Щоб зберегти країну, щоб не призвести економіку до банкрутства, ми можемо витрачати тільки те, що заробляємо", - сказав він.

Яценюк також підкреслив важливість дотримання співмірності зростання економіки із зростанням заробітної плати, "аби зберегти робочі місця і чинну заробітну плату".

Яценюк також не вбачає необхідності у поточній ситуації збільшувати податки і збори, оскільки, за його словами, в умовах кризи це негативно впливає на економіку.

Разом з тим, він висловився за необхідність підготовки нового Бюджетного кодексу та розробки змін до податкового законодавства, зокрема запровадження єдиного соціального податку.

Спікер також висловився за збереження пільг для тих, "хто має їх отримувати, а не для тих, хто отримав їх через різні корупційні схеми".

Основним напрямком використання коштів Держбюджету та стабілізаційного фонду Яценюк назвав інфраструктурні проекти, "починаючи з комунальних і завершуючи загальнодержавними, формування внутрішнього ринку через державне замовлення і державне фінансування".

"Це мінімальний пакет, який має бути покладений на стіл парламенту і уряду", - сказав він.

Говорячи про зовнішні ринки, спікер висловив думку, що ситуація може стабілізуватися орієнтовно протягом року.

"Необхідно вести переговори щодо зовнішніх ринків, не закривати наші традиційні ринки, отримувати нові і формувати нову угоду з ЄС щодо вільної торгівлі", - сказав він.

Крім того, висловився за зменшення Нацбанком ставки рефінансування. "Ми не можемо дозволити собі сьогодні збільшувати відсоткову ставку і таким чином вважати, що ми боремося з інфляцією", - зауважив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування