Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ виправдовується, що не ліквідуватиме президента

Понеділок, 8 грудня 2008, 13:19

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко запевняє, що в Україні не буде ліквідовано пост президента.

Про це він заявив у понеділок УНІАН, коментуючи інформацію ЗМІ про те, що БЮТ і Партія регіонів домовляються перетворити Україну на державу з парламентською формою правління.

"Посаду президента в Україні ліквідовано не буде. Ця посада залишиться популярною і модною для політиків", - сказав він.

Томенко наголосив, що він активно працює над створенням коаліції захисту України від економічної кризи. При цьому, сказав він, що стосується змістовної частини документу, на підставі якого створюється коаліція, то пропозиції БЮТ до всіх фракцій парламенту одні й ті ж самі.

"Перша – на час кризи відкинути вузькопартійні та ідеологічні суперечки та об’єднання навколо дій та рішень щодо захисту громадян і держави від світової кризи", - сказав заступник голови ВР.

Друга пропозиція, наголосив він, спрямована на внесення змін до Конституції для подолання багатовладдя в Україні, на посилення ролі місцевої влади і місцевого самоврядування.

Газета "КоммерсантЪ-Україна", посилаючись на свої джерела, повідомила, що БЮТ і Партія регіонів уже розробили робочий варіант коаліційної угоди.

"Текст Основного Закону буде змінений радикально, конкретика не вказується. Проте однозначно, що після змін Україна перетвориться на державу з парламентською формою правління", - стверджує співрозмовник газети.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування