Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент не прийде в Раду через "тіньову змову"

Понеділок, 8 грудня 2008, 13:37

Президент Віктор Ющенко нагадує про те, що його указ про розпуск парламенту не скасовано, а лише припинено.

Про це повідомила прес-секретар президента Ірина Ванникова на брифінгу в понеділок.

"Президент готовий повернутися до остаточного вирішення цього питання, якщо стане очевидно, що існування недієздатного парламенту блокує національну антикризову політику", - сказала вона.

Тому, за її словами, для з’ясування ситуації президент продовжить зустрічі з керівниками та представниками демократичних сил у Верховній Раді. Саме в ці хвилини триває зустріч із представниками фракції "НУ-НС".

Водночас, Ванникова зазначила, що, на думку президента, зараз у парламенті "відбувається тіньова змова бізнес-угруповань, яка не має нічого спільного із захистом національних інтересів України і спрямована на руйнацію демократичних перетворень".

Тому, за словами прес-секретаря, президент не братиме участь у засіданні парламенту у вівторок.

"Участь у засіданні парламенту президент сприймає як діалог з українським суспільством. Натомість для глави держави неприйнятно, коли його присутністю намагаються легалізувати бізнес-тандем", - сказала Ванникова.

Вона додала, що діалог депутатів з президентом стане можливим після того, як "депутати відновлять внутрішню самоорганізацію та оголосять політичні пріоритети".

Також Ванникова додала, що президент наголошує на необхідності відновлення діяльності Верховної Ради та формування коаліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування