Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Газпром" лякає Україну мільярдними боргами

Понеділок, 5 січня 2009, 19:17

Борг України за газ, поставлений у 2008 році, на даний час складає $614 млн, і у випадку продовження незаконного відбору газу він може вирости до мільярдів доларів, заявив голова "Газпрому" Олексій Міллер.

"Якщо так буде тривати, заборгованість буде обчислюватися у найближчий час мільярдами доларів", - сказав Міллер на зустрічі з прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним.

Він повідомив, що починаючи з 1 січня 2009 року Україна "фактично вкрала на своїй території 65,3 млн кубометрів російського газу", передає "Інтерфакс".

НАК "Нафтогаз України" раніше неодноразово спростовував повідомлення про наявність боргу за поставки газу у 2008 році. НАК підкреслював, що вказувані російською стороною суми є її оцінками штрафних санкцій і пені за несвоєчасну оплату газу, однак спершу мають бути підтверджені в ході претензійної роботи і, можливо, судових розглядів.

"Нафтогаз" також вважає, що має право на використання частини російського природного газу, який "Газпром" подає в Україну для транспортування в Європу, для технологічних потреб із забезпечення транзиту за відсутності нового відповідного контракту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування