Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ перевіряє версію смерті екс-судді Зварича, який керував "кублом" хабарників

Понеділок, 2 лютого 2009, 10:23

Генеральна прокуратура наполягатиме на особистій участі екс-голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича, обвинувачуваного у хабарництві, у розгляді його скарги, і сподівається в такий спосіб затримати його.

Про це заявив заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Він (Зварич) оскаржив рішення ВР про надання згоди на його арешт і звільнення. Причому поскаржився в той же Львівський адміністративний суд, який очолював. Як вам це подобається? Театр абсурду!", - обурився Кузьмін.

"Чи він підписав скаргу, чи хтось замість нього, ми не знаємо, де він сам, теж не знаємо", - додав заступник генпрокурора.

"Ми вимагаємо його, Зварича, особистої участі в розгляді цієї скарги. Суд може визнати таку участь обов'язковою. І тоді ми його заарештуємо ще до того, як він візьме участь у процесі", - заявив Кузьмін.

На запитання про те, чи дійсно суд за законом може скасувати рішення парламенту, він відповів: "Ну, у нас же скасував колись суддя призначені президентом національні вибори, так що усе може бути. І до закону це може й не мати відношення".

"Узагалі, якщо за законом, то Зварич має сидіти у в'язниці", - підкреслив заступник генпрокурора.

Він також повідомив, що у Львівському адміністративному суді, "крім Зварича, більше 10 суддів також є фігурантами кримінальної справи про хабарництво – вони поки від посад не відсторонені, тому що основний персонаж у розшуку".

"Він, Зварич, виступав у цьому суді якимсь диспетчером фінансових потоків, отримував від клієнтів гроші, розподіляв їх, ставив завдання по судових рішеннях", - сказав Кузьмін.

"Для притягнення до відповідальності подільників нам потрібні свідчення основного фігуранта, а він пропав. Висунуто версію, що його вже немає на білому світі... Хтось міг вирішити, що краще пожертвувати одним, який вже засвітився, ніж бачити на лаві підсудних усю компанію. Так що і ця версія теж перевіряється", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування