Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко виписав Тимошенко директиви, про що говорити в Німеччині

П'ятниця, 6 лютого 2009, 14:06

На Міжнародній конференції з питань безпеки у Мюнхені прем’єр Юлія Тимошенко має засвідчити, що кінцевою метою євроатлантичної інтеграції України має стати повноправне членство України в ЄС та НАТО.

Про це йдеться у директивах президента Віктора Ющенка, виданих Тимошенко на поїздку до Німеччини.

Як заявив заступник глави секретаріату президента Андрій Гончарук, згідно з директивами, затвердженими президентом, передбачається, що Тимошенко візьме участь у пленарному засіданні Конференції на тему "НАТО, Росія, нафта і газ – майбутнє європейської безпеки".

"Президент України доручив керівникові уряду нашої держави під час виступу на Конференції та в ході двосторонніх зустрічей підтвердити послідовну позицію України у питаннях енергетичної безпеки, виклавши позицію нашої держави стосовно ситуації з припиненням поставок та транзиту природного газу через територію України у січні ц.р., європейської та євроатлантичної інтеграції, наголосивши: кінцевою метою цього процесу має стати повноправне членство України в ЄС та НАТО", – сказав Гончарук.

Ющенко також затвердив конкретні вказівки щодо позиції урядової делегації України з питань контролю над озброєннями, російської ініціативи стосовно договору про європейську безпеку, ситуації на Південному Кавказі та з інших питань, що обговорюватимуться в рамках Конференції.

За словами Гончарука, планується також проведення низки двосторонніх зустрічей, зокрема, з президентом Грузії Міхаїлом Саакашвілі, віце-президентом США Байденом, віце-канцлером ФРН, заступником міністра закордонних справ Німеччини Штайнмаєром, президентом Європейської Комісії Баррозу, президентом Світового банку Зелліком.

Як відомо, Міжнародна конференція пройде у Мюнхені 6-8 лютого.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування