Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка вірять, що він втримається

Понеділок, 2 березня 2009, 09:52

Президент Віктор Ющенко володіє ситуацією в державі і не подасть у відставку.

Таку думку висловила в неділю ввечері в ефірі телеканалу TBi заступник глави секретаріату президента Марина Ставнійчук, передає прес-служба телеканалу.

"Знаючи характер президента, я далека від думки, що він подасть у відставку. Він володіє ситуацією, яка є сьогодні в державі, він чітко розуміє і на коротку, і на довгу дистанцію, що треба робити. Так, є певні розбіжності у його баченні методів, форм і засобів подолання кризи, в тому числі з керівництвом уряду. Але дискусія почалася, і слава Богу", - зазначила Ставнійчук.

Вона висловила сподівання, що дискусія, яка розпочалася під час наради за участі президента та керівництва уряду, буде конструктивною.

Представник секретаріату додала, що за економічну ситуацію у державі відповідає виключно уряд.

За словами Ставнійчук, підстав для позачергових президентських виборів немає. "Увесь час практично з моменту оголошення про розпад демократичної коаліції минулого року, зберігаються підстави для призначення позачергових парламентських виборів", - сказала вона.

"Останнім часом президент говорив, що це недоцільно з огляду на ту економічну і фінансову ситуацію, яку ми маємо в державі. А що стосується (дострокових) президентських виборів, то жодної підстави для цього немає", - вважає Ставнійчук.

Відносно того, чи балотуватиметься Ющенко на другий термін, заступник глави його секретаріату зауважила: "Президент говорить про те, що сьогодні йому та всім іншим майбутнім кандидатам у президенти необхідно думати про долю держави, про те, як сьогодні вирішувати нагальні справи, а не займатися популізмом".

"Прийде час, коли президент оголосить про своє рішення, це буде зроблено тоді, коли за законом буде вирішено питання щодо участі у президентській гонці. На сьогодні зовсім інші завдання стоять перед державою. І це насправді не є гра, не є політична гра", - наголосила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування