Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко дав Тимошенко 20 днів на план по Євро-2012

Понеділок, 2 березня 2009, 13:07

Президент Віктор Ющенко вимагає від уряду найближчим часом розробити і схвалити комплексний план заходів на 2009 рік з підготовки до проведення фінальних матчів Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

"Я категорично вимагаю від уряду в двадцятиденний термін розробити і схвалити комплексний план заходів", - сказав Ющенко на засіданні Координаційної ради з підготовки та проведення в Україні Євро-2012 в понеділок у Києві.

Він зазначив, що програма 2008 року з реалізації проекту з підготовки до Євро-2012 виконана.

Президент нагадав, що в минулому році для реконструкції НСК "Олімпійський" у Києві виділено майже 250 млн. грн., на фінансування реконструкції аеропортів виділено майже 1 млрд. грн. і програму з реконструкції аеропортів на 2008 рік виконано на 95%, а будівництво та реконструкція доріг в минулому році профінансовані у розмірі 1,4 млрд. грн. і ця програма виконана на 91,1% в 2008 році.

"Таким чином, ми маємо непоганий заділ для виконання програм 2009 року", - заявив президент, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Водночас у своєму виступі Ющенко зосередив увагу на проблемних питаннях, які потребують вирішення. Перш за все, за його словами, це будівництво спортивної інфраструктури.

Він звернув увагу на підготовку стадіонів у Києві та Львові. "До сих пір відсутня організаційна структура управління проектом будівництва львівського стадіону. Експерти вважають, що чинний кошторис недостатній", - зазначив президент.

Говорячи про НСК "Олімпійський" в Києві, Ющенко підкреслив, що серед проблемних питань - подорожчання кошторису і невідповідність стадіону вимогам УЄФА щодо безпеки на час проведення чемпіонату.

"Досі Міністерство сім'ї, молоді та спорту та Київська міська державна адміністрація не врегулювали питання підготовки прилеглої до стадіону території, зокрема щодо прав власності на земельні ділянки", - сказав він.

Крім того, наголосив Ющенко, не вирішені питання передачі від Міноборони у власність територіальної громади Одеси стадіону СКА і Міністерству у справах сім'ї, молоді та спорту майнового комплексу військового містечка №1 в селі Гореничі Києво-Святошинського району.

Говорячи про транспортну інфраструктуру, президент підкреслив, що проблемним питанням залишається підготовка аеропортів у Дніпропетровську та Львові.

Ющенко просить представників уряду доповісти про вжиті заходи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування