Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міноборони буде домагатися, щоб Коновалюка таки позбавили звань

Вівторок, 3 березня 2009, 16:05

Міністерство оборони в апеляційному порядку оскаржуватиме постанову Окружного адміністративного суду Києва, якою було задоволено адміністративний позов народного депутата Валерія Коновалюка (Партія регіонів).

Цю постанову буде оскаржено відповідно до статті 185-ї Кодексу адміністративного судочинства, повідомляє у вівторок управління прес-служби Міноборони з посиланням на правовий департамент міністерства.

Раніше Окружний адмінсуд Києва задовольнив позов Коновалюка щодо скасування наказу міністра оборони від 4 грудня 2008 року, яким було скасовано пункти наказу командувача Одеського військового округу від 12 квітня 1996 року про присвоєння офіцеру запасу Коновалюку військового звання "капітан запасу" та пункти наказів міністра оборони від 17 листопада 2000 року і від 25 грудня 2002 року про присвоєння військових звань "майор запасу" та "підполковник запасу достроково" відповідно.

Управління прес-служби Міноборони нагадує, що Коновалюк був звільнений з лав Збройних сил Російської Федерації у 1993 році у військовому званні "старший лейтенант" у відповідності до ст. 49, ч. 2, п. "г" закону РФ "О воинской обязанности и военной службе" у зв’язку з невідповідністю вимогам, встановленим законодавством для військовослужбовців, як такий що не відповідає посаді за морально-психологічними якостями (наказ командувача Сибірським військовим округом від 18 жовтня 1993 року).

Підставою для підписання міністром оборони України наказу від 4 грудня 2008 року про позбавлення Коновалюка військових звань "капітан запасу", "майор запасу" та "підполковник запасу достроково" було те, що попередні накази про присвоєння Коновалюку військових звань у запасі "не відповідали вимогам діючих на той час" статті 31 закону України "Про загальний військовий обов’язок і військову службу" та пунктам 81 і 82 Тимчасового положення про проходження військової служби особами офіцерського складу, затвердженого указом президента від 13 травня 1993 року.

"Зокрема, присвоєння Валерію Коновалюку військового звання "капітан запасу" відбулося з порушенням чинного законодавства. Адже військове звання "капітан запасу" йому було присвоєно наказом командувача Одеського військового округу 12 квітня 1996 року, а присягу на вірність Українському народові Валерій Коновалюк прийняв лише 9 січня 1997 року", - наголошують у Міноборони України.

"Наступні військові звання "майор запасу" та "підполковник запасу достроково" Валерію Коновалюку також були присвоєні в порушення вимог чинного законодавства, адже за увесь час перебування у запасі він жодного разу не проходив навчальні збори і заліків за програмою навчання офіцерів запасу не складав", - додається в повідомленні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:50
За добу відбулося 94 бойових зіткнення: найактивніший ворог на Авдіївському напрямку 
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
Усі новини...