Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін хоче, щоб російські абітурієнти вчилися в Україні

Вівторок, 3 березня 2009, 18:31

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін виступає за розвиток російсько-українських освітніх і наукових зв'язків.

Про це він заявив у вівторок у ході телемосту, який був організований між Московським фізико-технічним інститутом у Долгопрудному і київською філією МФТІ, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Таке об'єднання зусиль у підготовці кадрів і наукової діяльності, безумовно, мало б позитивне продовження й у реальних секторах наших економік, особливо у високотехнологічних областях", - заявив Путін.

Він зазначив, що Україна добре відома своєю високотехнологічною промисловістю, зокрема, в області суднобудування, авіабудування й у космічній сфері.

Звертаючись до президента академії наук України Бориса Патона, який очолює київську філію МФТІ, прем'єр Росії зазначив, що в попередні десятиліття між науковими й освітніми центрами Росії й України був створений "природний зв'язок", який необхідно зберегти.

Він нагадав, що дотепер значна кількість молодих людей з України проходять підготовку в російських вищих навчальних закладах. Зокрема, у МФТІ вчаться більше 130 чоловік із України.

"Мені б дуже хотілося, щоб і наші абітурієнти теж мали можливість вчитися у провідних вищих навчальних закладах України", - додав Путін.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування