Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хорошковський розповів про "детектив" на митниці і зниклі документи

Четвер, 5 березня 2009, 14:55

Перший заступник СБУ Валерій Хорошковський заявляє про зникнення документів з Енергетичної митниці під прикриттям МВС.

Про це Хорошковський заявив на прес-конференції у четвер.

За його словами, у разі законності дій митниці, незрозуміло, чому ці документи вивозяться.

"Вчора, як у детективі, у супроводі великої кількості працівників міліції з Енергетичної митниці вивозяться документи. Я риторично запитую: що ховаємо?", - спитав Хорошковський.

Він закликав керівництво митниці надати відповідні документи для того, щоб переконати СБУ у законності у їхніх дій.

Водночас Хорошковський не сказав, що саме це були за документи і куди вони були вивезені, пославшись на те, що це оперативна інформація, за якою триває слідство.

Він також наголосив, що СБУ виконує рішення Шевченківського райсуду і не проводитиме заборонених дій до розгляду справи по суті.

На запитання, чому вже після отримання рішення суду представники відомства проводили перевірку в "Укртрансгазі", Хорошковський відповів, що отримання рішення та перевірка "не збіглися в часі".

На запитання, що СБУ шукала в "Укртрансгазі" він нагадав, що там знаходиться інформація щодо власників газу ,який перебуває у ГТС і витрачається на даний момент.

"Нас цікавить баланс газу на 1 січня, на 1 лютого, зрозуміти, чи знаходиться зараз завезений на територію України газ у транзитних сховищах, чи належить він "РосУкрЕнерго, чи на сьогоднішній день відбулися зміни" , - сказав Хорошковський.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування