Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЄЦ просять покарати БЮТівців, які билися з СБУшниками у "Нафтогазі"

П'ятниця, 6 березня 2009, 10:07

Депутати просять президента та правоохоронні органи відреагувати на події, що сталися у приміщенні НАК "Нафтогаз України" у середу, 4 березня.

Про це йдеться у відповідних депутатських запитах, виголошених на засіданні парламенту у п’ятницю спікером Володимиром Литвином.

Так, БЮТівець Валерій Писаренко звернувся до президента Віктора Ющенка з запитом "щодо захисту громадян України від дій СБУ з незаконного позбавлення волі (справа про затримання заступника начальника Енергетичної регіональної митниці Держмитслужби Тараса Шепітька)"

Він також просить президента вжити заходів для звільнення з посад в.о. голови СБУ Валентина Наливайченка та його першого заступника Валерія Хоршковського "за порушення Конституції та законів України".

У свою чергу НУ-НСівець, член ЄЦ Василь Петьовка звернувся до генпрокурора Олександра Медведька "щодо притягнення до кримінальної відповідальності депутатів, які чинили опір працівникам СБУ" під час подій у НАК "Нафтогазі".

Петрьовка також звернувся до Медведька і до голови Рахункової палати "щодо перевірки дотримання чинного законодавства при укладенні Кабміном угоди з фінансового консалтингу з компанією "Blackstone group international ltd", виконання якої може призвести до нецільового використання бюджетних коштів на суму 300 мільйонів гривень".

БЮТівець Валерій Писаренко звернувся до президента "щодо забезпечення прозорості діяльності РНБО та прав ЗМІ на висвітлення її діяльності".

Інший БЮТівець Григорій Омельченко звернувся до генпрокурора "щодо притягнення до відповідальності державних діячів та посадових осіб, в діях яких є ознаки злочинів, у тому числі підбурювання і замовлення викрадення журналіста Георгія Гонгадзе, що спричинило його вбивство".

"Регіонал" Дмитро Табачник просить генпрокурора провести розслідування "фактів передачі Румунії шельфу острова Зміїний".

Група "регіоналів" Григорія Смітюха, Василя Кисельова та інших звернулася до генпрокурора "стосовно відповідальності керівників міністерства закордонних справ та інших причетних посадових осіб у зв’язку з бездіяльністю чи навмисними діями, що нанесли значної шкоди державним інтересам та територіальній цілісності України".

У свою чергу БЮТівець Андрій Шевченко звернувся до київського міського голови "щодо організації та діяльності тоталізатора на іподромі комунального підприємства "Київський іподром" при проведенні кінних перегонів та використання коштів, отриманих від тоталізатора 7 лютого 2009 року".

Інший БЮТівець Володимир Бондаренк просить міністра внутрішніх справ перевірити інформацію про продаж комерційним структурам стратегічних запасів мазуту, який зберігався у сховищах АК "Київенерго".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: