Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко закликає Раду повернутися до роботи і пропонує своїх фахівців

П'ятниця, 3 квітня 2009, 12:28

Народні депутати всіх фракцій мають повернутися до конструктивної роботи в парламенті і опрацювати антикризові законопроекти, залучивши до цього, у разі потреби, фахівців уряду та секретаріату президента.

На такій позиції стоїть президент Віктор Ющенко, заявив заступник глави секретаріату президента - представник президента у Верховній Раді Ігор Попов.

Він констатував, що поточний пленарний тиждень Верховної Ради розпочався з конструктивної дискусії щодо шляхів подолання політичної та економічної кризи.

Попов нагадав, що президент у своєму щорічному посланні до парламенту запропонував план економічних дій та проект Конституції, яка повинна навести порядок у роботі владних інституцій та підвищити ефективність їх роботи.

Верховна Рада у відповідь заявила про готовність створити Конституційну комісію, у вівторок почалося прийняття антикризових законопроектів, йдеться в повідомленні прес-служби президента.

"На жаль, продуктивна робота парламенту була зруйнована внаслідок політичних непорозумінь між окремими фракціями. Представники кількох політичних сил заявили про свої побоювання дострокового припинення повноважень ВРУ і тут же чомусь почали створювати для цього передумови", - сказав Попов.

"Президент Віктор Ющенко переконаний, що народні депутати мають повернутися до конструктивної роботи: провести опрацювання антикризових законопроектів, залучивши до цього всі фракції ВРУ, та, у разі потреби, фахівців уряду та секретаріату президента, незалежних експертів", - наголосив він.

При цьому Попов підкреслив, що секретаріат президента чекає відповідних рішень Верховної Ради щодо створення Конституційної комісії, щоб у її рамках продовжити дискусію щодо конституційної реформи в Україні.

"У вівторок у своєму посланні глава держави просив вгамувати політичні пристрасті і накласти мораторій на конфліктне з'ясування взаємин", - нагадав представник СП.

Парламент має багато важливих завдань і повинен працювати, наголосив Попов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: