Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко погоджується на будь-яку Конституцію. Крім ющенківської

Субота, 4 квітня 2009, 01:32

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що її політична сила готова підтримати і парламентську, і президентську форму правління.

Про це вона сказала в ефірі 5 каналу.

"Сьогодні країні потрібна нова Конституція, але вона мусить бути зроблена не під Ющенка, не під Януковича, не під Тимошенко, не під Литвина. Вона мусить бути зроблена логічно, для країни. Але виникає питання коли", - зазначила прем’єр.

"Питання дуже просте: коли збереться 300 людей у парламенті, які усвідомлять, що країні потрібна нова Конституція", - підкреслила вона.

"Виберіть будь що – парламентську форму правління, зробіть парламентську. Наша фракція готова голосувати. Хочете президентську форму правління – зробіть класичну президентську, і ми будемо голосувати", - наголосила Тимошенко.

Водночас, прем’єр розкритикувала Конституцію, запропоновану президентом Віктором Ющенком.

"Коли я почула, що президент вийшов з ініціативою міняти Конституцію, то подумала, що можливо десь консолідуватися і поміняти країну. Але коли я подивилася, що там пропонується, то з'ясувалося, що єдине ноу-хау – це двопалатний парламент", - сказала вона.

"Я не могла зрозуміти, навіщо президенту потрібна друга палата. Виявляється, що в другій палаті довічними сенаторами, лордами, перами, будуть всі екс-президенти країни. І тоді мені все стає зрозуміло", - заявила Тимошенко.

"Навіщо змінювати Конституцію, створювати додаткову палату, витрачати купу грошей, щоб працевлаштувати одну людину", - зазначила прем’єр.

Крім того, коментуючи заяву Ющенка про можливе проведення дострокових парламентських та президентських виборів, вона сказала: "Опозиція приблизно півроку говорить про одночасні дострокові парламентські і президентські вибори".

"Ющенко говорив, що це не треба робити. Тепер щось там з месседжами поміняли. Можливо, щось там переплутали просто, тому що Ющенко сказав месседж Януковича. Може Янукович на Інтері в цей час говорив, що його руки нічого не крали", - заявила прем’єр.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування