Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" врятує лише кредит, який вже готова дати Росія?

Вівторок, 7 квітня 2009, 09:45

Проблему заборгованості теплокомуненерго, попри те, що найбільші боржники-області почали розраховуватися за газ, остаточно вирішити не вдасться, вважає радник прем’єр-міністра України Олександр Гудима.

На його думку, ситуацію з оплатою за газ може покращити лише кредит для погашення дефіциту бюджету НАК "Нафтогаз України".

Попередню згоду на таку позику вже дала Росія, каже Гудима, передає Радіо "Свобода".

Як відомо, у ніч із 6 на 7 квітня "Нафтогаз" перерахував російському "Газпрому" кошти за поставлений у березні природний газ, тоді як деякі експерти висловлювали побоювання, що він не встигне розрахуватися до визначеної угодою дати.

Напередодні Гудима заявив, що найбільші боржники - Донецьк, Харків, Дніпропетровськ і Київ - почали розраховуватися, і це хороший знак. Столична влада для погашення боргів за спожитий газ навіть вдалася до "скандальної застави загальнонаціональних і загальнодержавних об’єктів", зазначив він.

Водночас, регіонал Юрій Бойко застеріг, що, якщо з платою за спожитий у березні газ проблем не виникне, то ситуація значно погіршиться з 15 квітня, коли необхідно буде закачувати газ у сховища і розраховуватися за нього.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування