Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Митниця завела справу на літак Балоги

Вівторок, 7 квітня 2009, 14:00

Ужгородська митниця 6 квітня порушила справу за підозрою в порушенні митних правил при перетині українсько-словацької кордону літака Learjet-60, на борту якого 4 квітня в Ужгород із Чехії прилетів глава секретаріату президента України Віктор Балога.

Про це журналістам в Ужгороді заявив начальник ГУ МВС у Закарпатській області Павло Кононенко, повідомляють Українські новини.

З його слів, до ГУ МВС надійшло звернення депутата Верховної Ради від фракції "Наша Україна - Народна самооборона" Геннадія Москаля із проханням перевірити дотримання екіпажем літака правил митного законодавства.

"Ми направили звернення до митниці із проханням перевірити документи екіпажа й забезпечили охорону порядку, щоб співробітники митниці змогли безперешкодно здійснити перевірку. Сьогодні нам повідомили про її результати, правила справді були порушені, тому літак вилучений і переданий на зберігання КП "Ужгородський аеропорт", - сказав Кононенко.

Він пояснив, що літак здійснював рейс "Прага-Київ", маючи право тільки на міжнародні, а не внутрішні рейси.

Командир літака - громадянин США.

Начальник Ужгородської митниці Михайло Порада розповів журналістам, що справа порушена відносно командира літака, громадянина США Геннадія Головацького за підозрою в порушенні митних правил №175/30000/09 за ознаками правопорушення передбаченого ст. 336 Митного кодексу України (неправомірні операції із транспортними засобами, які перебувають під митним контролем).

Як відомо, Міністерство внутрішніх справ допитало Балогу в справі про вбивство в Закарпатській області.

Балога з'явився до слідчого за повісткою й відповів на низку питань у цій справі.

Такий допит МВС планувало провести в березні.

Подробиці справи не повідомляються.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування