Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українська авіакомпанія потрапила до "чорного списку" ЄС

Середа, 8 квітня 2009, 17:55

Авіакомпанію ВАТ "Мотор-Січ" (Запоріжжя) внесено до так званого "чорного списку" ЄС, що містить перелік авіакомпаній, яким заборонені польоти в повітряному просторі Євросоюзу.

До розміщеного в середу на сайті генерального директорату Єврокомісії з енергетики і транспорту офіційного переліку, крім "Мотор-Січ", увійшли також п'ять авіакомпаній Казахстану, а також по одній авіакомпанії КНДР, Судану, Таїланду, Афганістану.

За даними ЄК, оновлюваний двічі на рік "чорний список" складається, виходячи з критеріїв безпеки, гучності, екологічності, мінімальних умов комфорту і сервісу апаратів авіакомпаній.

У керівництві ВАТ "Мотор-Січ" підтвердили, що поінформовані з даного приводу.

При цьому, у компанії пов'язують включення до списку ЄС корпоративної авіакомпанії з лобістською політикою Державіаадміністрації України з витіснення з ринку авіаперевезень малих авіаперевізників.

"Ми впевнені, що висновки Державіаадміністрації, що призвели до включення нашої авіакомпанії до цього списку, є непрофесійними, а впроваджувана нашою авіавладою політика з витіснення малих авіакомпаній з ринку - неприйнятна. Ми вже звернулися з цього приводу, в тому числі, до Міністерства транспорту та зв'язку, і до Мінпромполітики", - прокоментували в керівництві ВАТ "Мотор-Січ".

За словами співрозмовника, заборона на польоти в ЄС не позначиться на роботі корпоративної авіакомпанії. "Основні маршрути перельотів нашої авіакомпанії - далекомагістральні, а не європейські. Значить, будемо півроку облітати Європу" - сказав він.

ВАТ "Мотор-Січ" - один з найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також для промислових газотурбінних установок.

Авіакомпанія виконує здебільшого чартерні рейси.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування