Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко обіцяє ще не раз взяти Тимошенко у свій літак

Четвер, 9 квітня 2009, 16:15

Президент Віктор Ющенко критично оцінює пропозиції змін до Конституції, запропоновані командою Юлії Тимошенко.

Про це він сказав в інтерв’ю "Фокусу", зазначивши, що минулого року "дві сили (БЮТ і Партія регіонів) вирішили поділити країну на двох".

На питання, чи бачив він пропозиції Тимошенко щодо зміни Конституції, Ющенко відповів:

"Так, бачив, і у нас була розмова, вона доводила переваги. Та я не можу прийняти ідею поділу влади на двох! Я переконаний, що від свого імені вона цей проект не подасть. Тому що це принизлива ініціатива".

За словами президента, "після глибоких особистих переживань" він дійшов висновку, що повинен "висловити нації свою позицію" щодо змін до Конституції.

"У мене ж тепер є тільки одна дорога - публічне ведення цієї справи. Запевняю вас, таких змін вам ніхто більше не запропонує, оскільки за ними - конфлікт інтересів, як ліворуч, так і праворуч. Тому я оптимістично налаштований. Виграють усі - ми отримаємо інститут стабільної державної влади", - сказав Ющенко, коментуючи внесення власного проекту конституційних змін.

Говорячи про свої стосунки з Тимошенко, зокрема, про епізод повернення в одному літаку з Брюсселя, Ющенко зазначив:

"Тут не питання, хто на якому літаку прилетів із Брюсселя. Я Юлію Володимирівну ще і ще запрошуватиму на борт літака. Що стосується наших з нею відносин, то тут немає особистісного конфлікту. Ось у тім, що відбувається в політиці, на жаль, є розбіжності".

"Проблема в конфлікті ідеологій, цінностей, фундаментальних економічних підходах", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування