Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко підтвердив переговори БЮТ і Регіонів, але хоче коаліцію трьох-чотирьох

Вівторок, 5 травня 2009, 23:49

Віце-спікер Микола Томенко виступає за об'єднання 3-4 політичних сил і проти коаліції тільки двох – БЮТ і Партії регіонів.

Про це він заявив в інтерв'ю "Газеті по-київськи", опублікованому 5 травня.

"Сьогодні уряд, на мій погляд, просто намагається гасити пожежу. Йому, звісно, нелегко, але стратегічних дій я не бачу", - зазначив Томенко.

"І заради цієї стратегії і плану антикризових дій, які підписали б усі сили, за винятком комуністів, я б пішов на компроміс. Я відкрито кажу: я за об'єднання як мінімум 3-4 політичних сил і проти коаліції двох (БЮТ і ПР). Навіть якщо ціна питання – посада віце-спікера", - заявив він.

Томенко зазначив, що "коаліція в 331 голос, яка складається з БЮТ і ПР, краще, ніж коаліція в 213 голосів, яка є зараз".

"Але в умовах кризи коаліція двох не буде ефективною. Ціна за неї занадто висока: я маю на увазі скасування всенародних виборів президента і певний мораторій на вибори парламенту", - сказав віце-спікер.

"Якщо ми йдемо на обмеження прав виборця, коаліція має складатися мінімум із 400 осіб. Тоді ми вийдемо і скажемо людям: в умовах кризи ми забрали у вас певні політичні свободи, але ми готові забезпечити стабільність у суспільстві і цілісність держави", - вважає БЮТівець.

Томенко підтвердив, що БЮТ і Партія регіонів зараз ведуть переговори.

"Очевидно, що у вересні минулого року наша команда вела переговори з Партією регіонів і зайшла досить далеко в цьому процесі. Також очевидно, що сьогодні між цими силами ведуться переговори. Але БЮТ продовжує відмовлятися – мовляв, нічого такого немає. Кому потрібна ця конспірація? Це ж і так очевидно: коли у Верховній Раді фракції голосують разом, зрозуміло, що попередньо їхні лідери спілкувалися на цю тему! Так чому це публічно не пояснити?", - сказав він.

"Інше питання – для чого ведуться ці переговори. Якщо їхня мета – залишити Тимошенко на посаді прем'єра, а Януковича зробити президентом у парламенті чи поділити, хто "відповідає" за землю, а хто за валютний виторг на промпідприємствах, такі переговори, на мій погляд, не потрібні", - зазначив Томенко.

"Якщо ж переговори ведуться з метою припинити політичну війну і подолати кризу – тоді я за. У будь-якому випадку, ситуація непроста, і потрібно приймати непопулярні рішення", - підкреслив він.

При цьому, за словами Томенка, "ні у кого (з політичних сил) сьогодні немає стратегії".

"Ми продовжуємо бути країною одного дня. Я вже не кажу про довгострокові програми на 5-10 років – потрібно розробити стратегію хоча б на рік і виконати її!", - вважає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування