Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко напише Європі про візові проблеми українців

Четвер, 7 травня 2009, 21:58

Президент Віктор Ющенко планує впродовж найближчих двох тижнів підготувати і винести на розгляд Європейської комісії узагальнений документ щодо проблем, з якими стикаються громадяни України при отриманні віз до країн-членів ЄС.

Про це Ющенко повідомив на брифінгу українським журналістам в Празі, передає УНІАН.

Президент зазначив, що лібералізація візового режиму між Європейським Союзом та країнами-учасницями "Східного партнерства" є окремим пунктом співпраці у рамках цієї ініціативи ЄС.

При цьому Ющенко заявив, що за результатами зустрічі з комісаром Європейської комісії з питань зовнішніх відносин та європейської політики сусідства Бенітою Ферреро-Вальднер було домовлено, що у найближчі два тижні президент зробить узагальнення усіх проблем, що мають громадяни України при оформленні віз до країн-членів ЄС.

Ющенко конкретизував, що йдеться про невмотивовані факти відмови у видачі віз українським громадянам, затримки з отриманням віз, вимоги надати документи, які не є обов’язковими для отримання віз, та інші проблеми.

Президент зазначив, що цей документ він направить у штаб-квартиру ЄС для подальшого його розгляду у профільному комітеті Єврокомісії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування