Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин побажав Тимошенко навести порядок у своїй фракції

П'ятниця, 8 травня 2009, 13:35

Глава Верховної Ради Володимир Литвин закликає припинити "політичні ігрища" навколо теми ігорного бізнесу і трагедії, яка пов'язана з загибеллю людей у залі ігрових автоматів у Дніпропетровську.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам у п'ятницю, відповідаючи на питання про те, чи готовий парламент приступити до невідкладного розгляду законопроекту, запропонованого Кабінетом міністрів про заборону розміщення у населених пунктах ігорних закладів.

Литвин підкреслив, що хотів би побажати Кабміну, щоб крім пропозицій по цьому питанню він ще і провів роботу по дисциплінуванню фракції пропрем'єрської політичної сили для того, щоб два законопроекти, які стосуються регулювання питання в сфері ігорного бізнесу, не переносилися з одного пленарного тижня на інший.

Спікер зазначив, що люди, які зацікавлені в тому, щоб це рішення не приймалося, представлені в тому числі й у пропрем’єрській фракції.

За його словами, в один із законопроектів, який стосується ігорного бізнесу і підготовлений до другого читання, внесено більше 500 виправлень.

Однак, повідомив Литвин, на засіданні погоджувальної ради була досягнута домовленість, що даний законопроект буде винесений на голосування без розгляду виправлень, але депутати його підтримувати не будуть, щоб дати можливість парламенту розглянути і прийняти другий законопроект (автор - Григорій Смітюх) про заборону розміщення у населених пунктах ігорних закладів.

"Я переконаний, що тут потрібно припинити політичні ігрища навколо цього питання, навколо трагедії, а прийняти цей закон", - сказав Литвин.

За його словами, результати голосування за закон про заборону розміщення ігорних закладів у населених пунктах необхідно обнародувати для того, щоб не було спекуляцій навколо цієї проблеми.

Як відомо, вночі 7 травня у Дніпропетровську в залі ігрових автоматів сталася пожежа. Загинули 9 чоловік, у тому числі 3 співробітники закладу, 11 потерпілих госпіталізовані.

Уряд у цей день пізніше затвердив законопроект, яким забороняється розміщення ігорних закладів у населених пунктах.

Пропонується, щоб законопроект набрав чинності з 1 січня 2010 року, а за порушення його норм стягувати штраф у розмірі 1,7 млн. грн. За словами прем'єра Юлії Тимошенко, уряд буде просити парламент розглянути цей законопроект у невідкладному порядку.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування