Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин: Верховна Рада програмою Тимошенко займатися поки не буде

П'ятниця, 8 травня 2009, 14:12

Верховна Рада на майбутньому пленарному тижні не буде розглядати антикризову програму уряду.

Таку думка в інтерв'ю журналістам у п'ятницю висловив глава Верховної Ради Володимир Литвин, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я глибоко переконаний, що потрібно просто працювати, а не приймати програми", - сказав спікер, додавши, що необхідно чітко визначити перелік заходів і дій і послідовно їх здійснювати.

"Як мені здається, на наступному тижні не буде розглядатися ця програма, тому що її можна виносити на розгляд для того, щоб мати привід для політичних хвилювань і протистояння у Верховній Раді", - сказав Литвин.

За його словами, у даному випадку необхідно дочекатися, поки закінчаться всі переговори по цьому питанню.

Говорячи про перспективи внесення змін у державний бюджет 2009 року, спікер нагадав, що "Перехідні положення" закону про держбюджет передбачали внесення таких змін до 1 травня.

За словами спікера, цілком очевидно, що необхідно чітко усвідомити, які мають бути зроблені зміни у державному бюджеті.

"Я переконаний, що не можна йти на секвестр бюджету, як це пропонують ті, хто вимагає невідкладного внесення змін у державний бюджет", - сказав Литвин.

Спікер вважає, що це робиться для того, щоб "зменшити шанси своїх опонентів під час президентських виборів".

За словами Литвина, уряд повинен подати свої пропозиції у відношенні реалізації тих засобів, що надходять у державний бюджет у результаті прийняття законів по підвищенню акцизного збору. За його словами, мова йде про суму в межах 3,5 млрд. грн.

На переконання глави Верховної Ради, державний бюджет саме і повинен визначити, на які програми і по яких статтях будуть витрачатися ці кошти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування