Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Севастополі українські та російські моряки марширували разом

Субота, 9 травня 2009, 16:11

У Севастополі на відзначення 65-ї річниці визволення міста від фашистських загарбників і 64-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні відбулися марш ветеранів і парад підрозділів ВМС України і ЧФ Росії.

Святкування у районі площі Нахімова, вулиці Леніна і проспекту Нахімова розпочалося привітаннями командувача Військово-морських сил України адмірала Ігора Тенюха і командувача Чорноморського флоту РФ віце-адмірала Олександра Клецкова, які здійснили об’їзд парадних розрахунків.

Після цього з привітальними словами до учасників свята звернулися голова Севастопольської міськдержадміністрації Сергій Куніцин і голова Севастопольської міськради Валерій Саратов.

Близько 10.30 розпочалося урочисте проходження колон ветеранів війни, ветеранів Збройних Сил, учасників бойових дій, жінок-фронтовичок і вдів загиблих учасників війни, воїнів-інтернаціоналістів.

Вчетверте у подібному проходженні (окремою колоною) взяли участь ветерани Військово-морських сил України.

Об 11.50 розпочалося проходження урочистим маршем українських і російських військовослужбовців, яке здійснювалося у складі 12 зведених рот (пліч-о-пліч).

Перед кожною колоною військовослужбовці несли військово-морські прапори українського і російського флотів.

Збройні Сили України переважно були представлені військовими моряками, а також військовослужбовцями Повітряних Сил України. На завершення в однострої пройшли військові оркестри ВМС України і ЧФ РФ.

Заходи продовжилися проведенням "польової кухні" для ветеранів у Сквері воїнів-інтернаціоналістів, концертом духових оркестрів на площі Нахімова.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування