Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз хоче, щоб Ющенко розігнав Раду

П'ятниця, 5 червня 2009, 10:01

Коаліція Партії регіонів і БЮТ не принесе стабільності Україні, і нічого з цієї "договірної" схеми не вийде.

Таку думку висловив глава Соцпартії Олександр Мороз, передає прес-служба СПУ.

На його думку, країна не зможе жити мирно, якщо у ВР складеться коаліція двох мегафракцій: Україна вже розділена, але не географічно, а за майновою ознакою.

Об'єднання БЮТ і ПР - це тільки прикриття корпоративних інтересів бізнес-структур, оформлених у вигляді партій, вважає він.

А для суспільства такий союз невигідний - насамперед тому, що забезпечує не відділення бізнесу від влади, а ще більш тісне зрощення влади і капіталу.

"Чим скоріше ми розділимо бізнес і владу, як це зроблено в країнах Європи, тим скоріше в Україні наступить порядок", - заявив він.

Лідер Соцпартії нагадав, що не один раз проводив переговори з Тимошенко і її соратниками, і переконався, що їхній основний принцип "сьогодні - на сьогодні".

Уже завтра всі домовленості можуть помінятися. Згадаєте, ще недавно Юлія Тимошенко заявляла, то скоріше зірка впаде з неба, ніж вона піде на союз з партією Януковича...

Також Мороз вважає, що президент Віктор Ющенко не буде використовувати силу для збереження влади.

"Я не упевнений, що для збереження влади Віктор Ющенко використовує силу. Президент став заручником конституційного перевороту, який у 2007-м року він організував з подачі Юлії Тимошенко, яка бажала зайняти посаду прем'єра", - сказав він.

"Ющенко свідомо пішов на порушення Основного закону, з метою розігнати парламент. І його не зупинила навіть позиція європейського співтовариства, яке вимагало підкоритися рішенню Конституційного суду. Навпаки, президент Ющенко заблокував роботу КС, незаконно звільнив суддів Конституційного суду", - сказав Мороз.

У той же час, сьогодні, на думку Мороза, у Ющенка є законні підстави для розпуску парламенту й оголошення дострокових виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування