Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС втомився розширюватися

Вівторок, 9 червня 2009, 10:45

Президент Естонії Тоомас Хендрык Ільвес вважає, що процес розширення ЄС сповільниться.

"Якась утома від розширення, дійсно, існує, і багато в чому це обумовлено економічною ситуацією", - сказав глава держави в опублікованому у вівторок інтерв'ю порталу Естонського телерадіомовлення.

"Кожний усвідомлює те, що можливі нові члени союзу за винятком Ісландії збільшують фінансові зобов'язання в ЄС. Тому багато країн на даний момент не бажають подальшого розширення. Вважаю, що процес розширення ЄС сповільниться", - сказав він.

На думку Ільвеса, тема розширення ЄС зараз неактуальна, а головною турботою ЄС у даний час є надання допомоги державам, які вже входять в організацію.

Оскільки "особливого бажання в ЄС у найближчі кілька років розширюватися не буде, Естонії й іншим прихильникам розширення ЄС доведеться звертати увагу на проблеми сусідів", вважає президент.

Він підкреслив, що "програма, спрямована на допомогу Україні, Білорусії, Молдавії, Грузії не повинна бути залишена осторонь".

"Ми не можемо просто думати, що ці країни продовжують добре розвиватися, у тому числі й у плані демократії. Якщо ми не подбаємо про це, у Європи виникнуть нові проблеми", - сказав він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: