Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведько: Поплічники Лозінського не зізнавалися у 15 вбивствах

Субота, 4 липня 2009, 11:30

Інформація про те, що екс-прокурор Голованівського району Євген Горбенко та колишній начальник Голованівського РВ УМВС Михайло Ковальський під час допитів у Генпрокуратурі зізналися у 15 вбивствах, не відповідає дійсності.

Про це заявив генпрокурор Олександр Медведько в інтерв’ю "Дзеркалу тижня".

"Інформація не відповідає дійсності. За моїми даними, у цьому регіоні значилося троє безвісти зниклих. Особу одного встановлено, а двоє перебувають у розшуку. На момент нашої з вами розмови в мене немає даних про те, що це був якийсь потік, що людей вивозили і вбивали. Є одиничний випадок, про який ми з вами говоримо", - сказав він.

Медведько також спростував інформацію про те, що Валерій Олійник, у вбивстві якого підозрюють Горбенка, Ковальського, а також екс-депутата від БЮТ Віктора Лозінського, помер у полі.

"Смерть настала не в полі, як повідомляють останнім часом ЗМІ, а саме в машині швидкої допомоги. На момент виїзду "швидкої" Валерій був живий, його поклали в карету, але по дорозі в районну лікарню він помер. Це чітко підтверджується показаннями свідків, спеціалістами, включаючи медиків, у тому числі головного лікаря та медсестри", - розповів він.

За словами Медведька, Олійник помер від втрати крові внаслідок кількох вогнепальних поранень.

"Скільки пострілів було зроблено, я не можу сказати, але йдеться про кілька вогнепальних поранень обох кінцівок з ушкодженням кісток, дрібних і середніх судин, у результаті чого сталася гостра втрата крові і, як наслідок, настала смерть", - сказав він.

"В учасників подій у ході слідства вилучено кілька одиниць зброї, у тому числі і гладкоствольної. Рушниці вилучено для дослідження. Після експертизи ми вже зможемо визначитися, чи має стосунок дана зброя до цих подій", - додав Медведько.

При цьому він зазначив, що, згідно з попередніми даними слідства, Олійник не робив пострілів під час інциденту.

Медведько також нагадав, що 29 червня Печерський суд Києва ухвалив рішення про подовження строку затримання Горбенка і Ковальського.

"Сподіваємося, що 6 липня, після розгляду нашого звернення, суд дасть нам можливість бачити їх у ролі заарештованих", - сказав він.

На питання, чи відчуває слідча група чи він особисто тиск збоку впливових людей у справі Лозінського, Медведько відповів:

"Ніякого тиску, ніяких прохань — ні з боку політичних сил, моїх колег, працівників міліції, суддів — на даний момент не було. У майбутньому все можливо. Може, і будуть якісь звернення. Але на даний момент — тиша".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: