Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче, щоб при будівництві "Набукко" врахували українські інтереси

Понеділок, 6 липня 2009, 11:45

Україна зацікавлена брати участь у реалізації проекту з будівництва газопроводу "Набукко", тож уряду слід створити умови для участі в тендерах на його проектування, будівництво та експлуатацію НАК "Нафтогаз України" та інших українських установ.

Така позиція президента Віктора Ющенка, яку озвучив його уповноважений із міжнародних питань енергобезпеки Богдан Соколовський.

Соколовський зазначив, що президент вітає практичні кроки Європейського Союзу, спрямовані на реалізацію міжнародного проекту газопроводу "Набукко".

"Глава держави переконаний, що після підписання в Анкарі 13 липня 2009 року міждержавної угоди між Австрією, Болгарією, Румунією, Туреччиною та Угорщиною проекту буде дано практичний старт", - сказав він.

Уповноважений президента нагадав, що "Набукко" є важливою складовою європейської політики підвищення рівня національної та міжнародної енергобезпеки шляхом диверсифікації джерел і маршрутів постачання природного газу на Євро-Азійському просторі.

В умовах зростання обсягів споживання газу "Набукко" сприятиме прозорості і стабільності доступу європейців, в тому числі й українців, до газових ресурсів, зазначив Соколовський.

"Президент України заявляє про зацікавленість нашої держави брати участь у реалізації проекту "Набукко" на всіх етапах – від проектування до експлуатації. Реалізація цього проекту, і зокрема участь у ньому України сприятиме економічному і політичному розвитку країн каспійсько-чорноморського регіону, зміцненню їх співробітництва з ЄС, а відтак – процвітанню народів країн регіону", - сказав він.

Президент закликає уряд створити належні умови для участі в тендерах на проектування, будівництво та експлуатацію "Набукко" НАК "Нафтогаз України", галузевих науково-конструкторських установ, інститутів, господарюючих суб'єктів тощо.

"Глава держави наголошує: українські національні інтереси в контексті створення та експлуатації газопроводу "Набукко" мають бути враховані", - сказав Соколовський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування