Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У заручниках у нігерійських бойовиків опинився українець

Вівторок, 7 липня 2009, 12:38

Серед заручників екіпажу танкера Sichem Peace, захопленого бойовиками Руху за звільнення дельти Нігерії - двоє росіян і один українець.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на головного редактора видання "Морський бюлетень - Совфрахт" Михайла Войтенка.

"Танкер Sichem Peace з 19 членами екіпажу на борту був атакований бойовиками 5 липня, коли судно перебувало у 18 милях від узбережжя Нігерії", - сказав Войтенко у вівторок.

За його словами, бойовики піднялися на судно, забрали з собою в якості заручників шістьох осіб і разом з ними покинули танкер.

"Екіпаж, що залишився на судні, відвів Sichem Peace на відстань 100 миль від узбережжя, де вочевидь, і дрейфує на даний час", - повідомив експерт.

За даними Войтенка, у заручниках опинилися двоє росіян - капітан Юрій Щастін і другий механік Віктор Кошовий, українець старший механік Василь Бондарков, двоє філіппінців і кадет-практикант з Індії.

Войтенко не має даних про вимоги бойовиків, але вважає, що їхні дії - "не бандитське захоплення, а політична акція в нігерійському стилі".

"Як правило, вони (бойовики) ведуть переговори з нафтовими компаніями - гігантами, що працюють у Нігерії, або з урядом, висуваючи свої головним чином політичні вимоги", - зазначив Войтенко.

"Захоплення відбуваються регулярно, але все закінчується досить благополучно для заручників, їх звільняють через кілька днів, максимум тижнів", - підкреслив він.

За даними видання, атаковане судно Sichem Peace - танкер-хімовоз під прапором Сінгапуру, управляється оператором EMS Shipping Management.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: