Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Або Німеччина вибачиться за Луценка, або треба розібратися з ним - Шуфрич

Вівторок, 7 липня 2009, 15:07

Депутат Партії регіонів Нестор Шуфрич переконаний, що тимчасова слідча комісія щодо розслідування інциденту за участю голови МВС Юрія Луценка у Франкфурті-на-Майні має з’ясувати причини припинення німецькою стороною відповідного розслідування.

Про це він сказав на засідання ТСК під головуванням БЮТівця Романа Забзалюка у вівторок, де був присутній як депутат, оскільки альтернативна парламентська комісія з цього приводу, очолювана Шуфричем, жодного разу не зібралася.

Шуфрич наголосив, що члени обох комісій отримали відмову у зустрічі з німецькими правоохоронцями через те, що Луценко не дав згоди на оприлюднення будь-якої інформації щодо розслідування інциденту в аеропорту Франкфурта.

"Але у доповідній, яка надана послу України у ФРН Зарудній генеральним консулом Новосьоловим говориться про те, що при прийнятті прокуратурою рішення щодо припинення кримінального переслідування було взято до уваги наявність у Юрія Луценка та Олександра Луценка (сина міністра) дипломатичного імунітету", - сказав "регіонал".

На переконання Шуфрича, у разі, якщо йдеться про перевищення німецькими правоохоронцями своїх повноважень під час інциденту, Україна має вимагати офіційних вибачень від Німеччини в зв’язку з тим, що українського "міністра, незалежно від прізвища, протягнули через німецький аеропорт, натягнувши йому на руки кайдани".

"Якщо ж кримінальне переслідування було призупинено у зв’язку з наявністю у пана Луценка дипломатичного імунітету, то тоді, на жаль, ми маємо дати оцінку щодо дій міністра України, який скористався своїм дипломатичним імунітетом і, таким чином, зміг уникнути кримінальної відповідальності", - додав депутат Партії регіонів.

У свою чергу, міністр внутрішніх справ заявив, що німецька сторона не порушувала ні кримінальної, ні адміністративної справи проти нього.

"Німецький прокурор припинив провадження, вважаючи, що тут немає складу будь-якого злочину, а також, очевидно, і адміністративного правопорушення", - сказав Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: