Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Китай відмовився від Великої вісімки

Середа, 8 липня 2009, 12:54

Самміт "великої вісімки", що відкривається у вівторок в італійському місті Л'Аквіла, пройде без участі голови КНР Ху Цзіньтао.

Він відмовився від участі в самміті через ситуацію, що склалася у Сіньцзян-Уйгурському автономному районі на північному заході Китаю, передає радіо Свобода.

У результаті заворушень і зіткнень між уйгурським і китайським населенням міста Урумчі там в останні дні загинуло понад 150 осіб. Понад 1000, за останніми даними, були поранені.

Ху Цзіньтао мав взяти участь у якості спостерігача у самміті семи найбільш економічно розвинутих країн світу і Росії.

Очікується, що в роботі форуму візьмуть участь лідери інших великих держав, які не входять до "великої вісімки" - Бразилії, Індії, Індонезії.

Три дні переговорів будуть спрямовані на те, щоб віднайти спільну точку зору з низки питань - від боротьби з глобальним потеплінням до збільшення допомоги фермерам, від поновлення міжнародних торговельних переговорів до розв’язання проблеми ядерних амбіцій Ірану.

Напередодні самміту прем'єр Великобританії Гордон Браун сказав, що світ має усвідомити масштаб спаду і зосередитися на відновленні зростання, передає Reuters.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування