Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У США вважають, що Україна - не така вже висока ціна за співпрацю з Росією

Четвер, 9 липня 2009, 08:41

У президента США Барака Обами є проблеми складніші, ніж прийняття до лав Північноатлантичного союзу України та Грузії, вважає американський експерт Німецького товариства зовнішньої політики Джозеф Брамл.

На його думку, за хороші відносини з Росією треба платити свою ціну, навіть якщо мова йде про такі країни як Україна, передає "Німецька хвиля".

Брамл відзначив, що, наприклад, без Росії неможливо вирішити болісне афганське питання. Для цього Сполученим Штатам довелося дати зрозуміти Москві, що розширення НАТО на схід поки відкладається, каже експерт.

Іншими словами – Київ і Тбілісі чекатимуть кращих часів.

"Я думаю, це не настільки вже висока ціна, яку платить Америка за можливість працювати разом з Росією на афганському напрямі", - висловив свою думку американський експерт.

Брамл вважає, що українці багато в чому самі винні, оскільки послідовно не переслідують своїх цілей зі вступу до НАТО. Та й суспільної ейфорії щодо альянсу в Україні США не побачили.

Проте він усе-таки утримався назвати Україну розмінною монетою у великій грі двох супердержав, нагадавши, що й Німеччина теж виступила проти інтеграції Києва до альянсу.

"Ще у часи адміністрації Буша було чітко сказано, що Америка не може вирішити це питання, оскільки канцлер Анґела Меркель спільно з французьким колегою на відомому саміті НАТО (квітень 2008 року) виступила проти бажання американців прийняти Україну і Грузію до НАТО", - підсумував американський експерт.

Як відомо, США заявляють про прагнення "перезавантажити" відносини з Росією.

Під час нещодавнього візиту Обами до Москви з лідерами РФ було досягнуто низку угод, зокрема, щодо подальшого скорочення ядерної зброї. У рамках домовленостей Росія дала згоду надати свій повітряний простір для військових літаків США, що прямують на Афганістан.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування