Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Луценка просять врятувати ще один замок від "дикунського клану Балог"

Четвер, 9 липня 2009, 12:37

Закарпатська облорганізація "Народної Самооборони" звертається до Верховної Ради, Кабміну, Генпрокуратури та Мінкульту з закликом захистити Палац графа Шенборна на Закарпатті від "клану" екс-глави секретаріату президента Віктора Балоги.

Про це йдеться у заяві "Народної Самооборони", поширеній її прес-службою.

"Клан Балог, який контролює Закарпатську облраду... допомагає рейдерським атакам з захоплення майна, що належить Федерації профспілок України, в першу чергу, – цілісного майнового комплексу санаторію "Карпати", на території якого розташований замок Палац графа Шенборна", - сказано у заяві.

Зокрема, за словами представників НС, раніше Закарпатська облрада ухвалила рішення, яким внесла комплекс будівель Палацу графа Шенборна до переліку об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст.

"На підставі даного рішення... виконавчим комітетом Чинадіївської селищної ради видане Свідоцтво про право власності на нерухоме майно, а ТОВ "Мукачівське районне бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки" зареєстроване на праві спільної власності за територіальної громадою сіл, селищ, міст Закарпатської області", - заявляють вони.

"Отримавши відсіч від громадськості України і Верховної Ради України у намаганні незаконно заволодіти замком "Паланок", клан Балог переключився на заволодіння Палацу графа Шенборна, щоб розмістити там своє родове помістя. Дикуни, яких зняли зі смереки, за рахунок майна профспілок України хочуть перетворитися на шляхту", - сказано у заяві.

У зв’язку з цим Закарпатська "Самооборона" просить владу захистити "історичні надбання України від рук клану Балог".

Як відомо, раніше депутат від "Народної Самооборони" Геннадій Москаль заявляв, що родина Балог намагається забрати у свою власність замок "Паланок". У результаті скандалу засновники ТОВ "Високий замок", серед яких дружина Балога Оксана і дружина двоюрідного брата Балоги Марина Петьовка, відмовилися від оренди приміщень замку "Паланок".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування