Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грузія попереджає світ про "небезпечні плани" Росії

Субота, 1 серпня 2009, 18:57

Грузія засуджує звинувачення Росії в тому, що Тбілісі здійснює провокації по відношенню до Південної Осетії.

Про це йдеться в заяві Міністерства оборони Грузії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На підставі цих безпідставних і дезінформаційних заяв російське військове відомство говорить про свою готовність використовувати наявні у нього всі сили і засоби проти Грузії, що представляє собою неприкриту погрозу", - заявляють в Грузії.

У МЗС стверджують, що подібні "мілітаристські заяви" спрямовані на дестабілізацію та розвиток подій за небезпечним сценарієм.

"Військова риторика Міноборони РФ і ряду високоповажних російських військових чинів говорить про небезпечні плани Росії проти Грузії", - йдеться в заяві.

МЗС Грузії закликало міжнародне співтовариство дати оцінку "мілітаристським заявам" російської сторони.

Раніше Міноборони РФ висловило занепокоєння загостренням ситуації навколо Південної Осетії і заявило про готовність застосувати силу для забезпечення безпеки жителів республіки і російських військовослужбовців, дислокованих в регіоні:

"У разі подальших провокацій (з боку Грузії), що представляють загрозу населенню республіки, російського військового контингенту, дислокованих на території Південної Осетії, Міністерство оборони Росії залишає за собою право на застосування всіх наявних сил і засобів для захисту громадян республіки Південна Осетія і російських військовослужбовців" .

У повідомленні зазначалося, що "за останні кілька днів з грузинської сторони було здійснено низку обстрілів міста Цхінвалі та його передмість".

"Так, в період з 29 липня по 1 серпня столиця Південної Осетії піддавалася кількаразовому мінометному і гранатометному обстрілу. При цьому вогонь вівся по наглядовому пункту підрозділу Збройних сил республіки Південна Осетія, що говорить про провокаційний характер даної акції", - йдеться в повідомленні МЗС Росії.

Міноборони РФ оцінило ці дії "як спробу нагнітання керівництвом Грузії обстановки в регіоні".

"За аналогічним сценарієм розвивалися події в серпні 2008 року, що призвело до розв’язання грузинською стороною військової агресії проти Південної Осетії та нападу на російський миротворчий контингент", - підкреслювалося в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: