Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці ще вірять, що якийсь президент змінить їхнє життя

П'ятниця, 21 серпня 2009, 13:39

Українці вважають, що якість їх життя залежить від того, хто стане наступним президентом.

Про це свідчать результати проведеного Інститутом ім.. Горшеніна, повідомляє УНІАН.

Зокрема, 70,4% опитаних вважають, що якість їх життя залежить від того, хто стане наступним Президентом України. З них 35,4% переконані, що якість їх життя залежить від особи президента значною мірою, а 35% - певною мірою.

П`ята частина опитаних (21,7%) заявили, що якість їх життя жодним чином не залежить від того, хто стане наступним главою держави. Важко відповісти на це питання було 8% респондентів.

Дослідження показало, що більшість українців - 56,5% - проти введення надзвичайного стану в країні для подолання наслідків економічної кризи. Причому 25,4% з них скоріше не погодилися б на введення надзвичайного стану, а 31,1% - точно не погодилися б.

Підтримують цю ідею 18,6% опитаних, з них 12% точно підтримують, а 16,6% скоріше підтримують. Важко відповісти на дане питання 15,1% респондентів.

Також більше половини українців (54,8%) проти того, щоб дати додаткові повноваження президентові (незалежно від того, кого оберуть на цю посаду) на період економічної кризи.

Більш як чверть опитаних (27%) навпаки, підтримали б таке рішення. Важко відповісти на це питання 18,2% респондентів.

Як відзначають в Інституті ім. Горшеніна, незважаючи на те, що найбільш важливою проблемою для України громадяни вважають економічну кризу – про це заявили 64,3% опитаних – значущі показники економічної стабільності країни, такі як "соціальний захист населення" і "виплата зарплат і пенсій" непокоять лише 24,7% і 24,6% відповідно.

Таким чином, експерти інституту дійшли висновку, що економічна криза, про яку громадяни постійно чують від політиків та зі ЗМІ, має скоріше психологічну, а не реальну економічну основу.

Згідно із дослідженням, політична нестабільність непокоїть 42,5% респондентів, охорона здоров`я - 24,5%, відносини з Росією - 21,8%, корупція - 19,9%. Далі зі значним відривом йдуть: забезпечення поставок енергетичних ресурсів/природного газу (10,5%), алкоголізм і наркоманія (10,4%), освіта (10%) і злочинність (9,7%).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування